Djokovic
Djokovic - © FOXSports.NL

Djokovic zorgt voor 'hattrick' op Indian Wells

20 maart 2016
Novak Djokovic heeft voor het derde jaar op rij het prestigieuze tennistoernooi van Indian Wells gewonnen.

De Servische nummer één van de wereld was zondag oppermachtig in de finale tegen de Canadees Milos Raonic: 6-2 6-0. Djokovic pakte voor de vijfde keer de hoofdprijs op het masterstoernooi in Californië, nadat hij eerder al de beste was in 2008, 2011, 2014 en 2015.

De 28-jarige Serviër vierde al zijn derde titel van dit jaar. Djokovic was eerder de beste in Doha en op de Australian Open. In de halve finale van Indian Wells had de aanvoerder van de wereldranglijst drievoudig winnaar Rafael Nadal verslagen met 7-6, 6-2.

Raonic bleek vervolgens in de eindstrijd totaal niet opgewassen tegen Djokovic. De Canadees moet het normaal gesproken vooral van zijn sterke service hebben, maar hij werd in de eenzijdige partij liefst vijf keer gebroken. 

In de voorgaande vijf onderlinge ontmoetingen werd Raonic ook afgetroefd. In totaal speelden de twee nu zestien sets tegen elkaar waarvan Djokovic er liefst vijftien won. (FOX Sports/ANP) 

 

Azarenka terug in top tien

21 maart 2016
Azarenka terug in top tien
Victoria Azarenka is door haar winst van het tennistoernooi van Indian Wells teruggekeerd in de top tien van de wereldranglijst.