Thibaut Pinot
Thibaut Pinot - © ANP

Thibaut Pinot nieuwe leider Critérium International

26 maart 2016
Thibaut Pinot heeft zaterdagmiddag op Corsica de tijdrit gewonnen van het Critérium International. De renner van FDJ legde het vlakke parcours van 7 kilometer af in 9.11, twee seconden sneller dan zijn Franse landgenoot Jérôme Coppel.

Door de zege is Pinot ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. De Nederlander Sam Oomen deed goede zaken. De twintigjarige coureur van Giant-Alpecin eindigde de tijdrit als zevende, op tien seconden van de winnaar. Hij klom in het klassement van de 48e naar de zevende plaats en werd leider in het jongerenklassement.

De wedstrijd werd zaterdag overschaduwd door de hartaanval die de jonge Belgische renner Daan Myngheer kreeg tijdens de ochtendetappe. De 22-jarige coureur werd gereanimeerd en in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij ligt daar in een coma en volgens een ploegmaat is zijn toestand bijzonder slecht.

Zondag eindigt de rittenkoers met een bergetappe.

Sam Bennett

Eerder op zaterdag won de Ier Sam Bennett de openingsrit van het Critérium International. De wielrenner van Bora-Argon versloeg Rudy Barbier en Romain Feillu op de laatste meters.

Met nog maar een paar kilometer te gaan reden ontsnappers Pierre Latour en Lilian Calmejane nog altijd vooruit, maar ze konden het aanstormende peloton niet afhouden. Bennett greep de eerste de beste kans voor de sprinters tijdens de Corsicaanse rittenkoers. (ANP)