Marhinde Verkerk
Marhinde Verkerk - © Pro Shots

Judoka's pakken in Tbilisi nog tweemaal goud

27 maart 2016
De Nederlandse judoka's hebben zondag op de slotdag van de Grand Prix van Tbilisi nog eens twee gouden plakken veroverd. Marhinde Verkerk en Noël van 't End wonnen in hun gewichtsklassen nadat zaterdag Kim Polling al voor het eerste goud had gezorgd.

Verkerk won de finale in de klasse tot 78 kilogram in een Nederlands onderonsje met Guusje Steenhuis. De Rotterdamse won de partij op straffen, waardoor Steenhuis naar huis ging met zilver. Verkerk kreeg onlangs al de voorkeur boven Steenhuis toen de olympische tickets werden uitgedeeld.

Van 't End won de finale onder 90 kg met een yuko en een waza-ari van de Zweed Marcus Nyman.

Roy Meyer kwam net te kort voor het goud in de klasse boven 100 kg. In de finale werd hij gestuit door de Israëliër Or Sasson met een yuko.

Zaterdag pakte Polling al het goud door in de finale op ippon de Française Fanny Estelle Posvite te verslaan.

In de klasse tot 63 kilogram kwam Annicka van Emden zaterdag niet in de buurt van de prijzen. In de kwartfinales werd ze op ippon uitgeschakeld door de Britse Gemma Gibbons, in de herkansing bleek de Russin Marta Labazina te sterk.

Een dag later was het toernooi voor Michael Korrel in de klasse tot 100 kilogram na twee ronden voorbij. Hij verloor op ippon van de Brit Benjamin Fletcher. Tessie Savelkouls bleef steken in de eerste ronde. In de klasse boven 78 kilogram verloor ze van de Turkse Kayra Sayit. (FOX Sports/ANP)