Peter Sagan
Peter Sagan - © ANP

Peter Sagan wint Gent-Wevelgem voor de tweede keer

27 maart 2016
Peter Sagan heeft zondag voor de tweede keer in zijn loopbaan Gent-Wevelgem gewonnen. De Slowaakse wereldkampioen troefde na 242 kilometer koersen door harde wind drie medevluchters af in de eindsprint.

De Belg Sep Vanmarcke van de Nederlandse ploeg LottoNL-Jumbo werd tweede, net voor de Rus Viatsjelav Koeznetsov.

Sagan opende de aanval tijdens de laatste passage van de Kemmelberg op iets meer dan 30 kilometer van de finish. De wereldkampioen en oud-winnaar kreeg Cancellara en Vanmarcke mee in zijn wiel. De drie favorieten reden in rap tempo het gat dicht met de vroege vluchter Koeznetsov.

Etixx-QuickStep met drievoudig winnaar Tom Boonen als kopman had de slag gemist en ging vergeefs in de achtervolging, onder andere met hulp van de Nederlandse kampioen Niki Terpstra. Het viertal aan kop bouwde een voorsprong op van meer dan veertig seconden.

Koeznetsov trok de sprint in Wevelgem aan en probeerde de favorieten te verrassen. Sagan was niet van plan om voor de zevende keer dit seizoen tweede te worden en trapte daar niet in. De coureur van Tinkoff reed overtuigend naar zijn eerste zege in de regenboogtrui. Eerder won hij de Belgische semi-klassieker in 2013. (ANP)