Wielrenner Demoitié overleden na aanrijding motor
Wielrenner Demoitié overleden na aanrijding motor - © ANP

Wielrenner Demoitié overleden na aanrijding motor

28 maart 2016
De Belgische wielrenner Antoine Demoitié is in de nacht van zondag op maandag overleden aan zijn verwondingen, nadat hij tijdens Gent-Wevelgem was aangereden door een motorrijder.

Zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert bevestigde maandag via een foto op Twitter het tragische nieuws.

De 25-jarige coureur van de kleine Belgische ploeg kwam na ongeveer 150 kilometer ten val samen met vier andere renners en werd daarna aangereden door een motorrijder. Hij werd naar het ziekenhuis in Lille gebracht.

Demoitié was buiten bewustzijn toen hij naar het ziekenhuis werd vervoerd en is volgens een woordvoerder van de ploeg niet meer bij kennis is geweest. Zijn vrouw en familie waren bij hem in het ziekenhuis toen hij overleed.

Demoitié was bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Wanty-Groupe Gobert, een procontinentaal team. Daarvoor droeg de Luikenaar drie seizoenen het shirt van Wallonie-Bruxelles. Hij won enkele kleinere wedstrijden zoals de Ronde van Finistre, Wanzele Koerse en een rit in het Circuit des Ardennes.

Wielerwereld in rouw
Op Twitter reageerde onder anderen de Belg Sep Vanmarcke van de Nederlandse ploeg Team LottoNL-Jumbo, die tweede werd in de koers, verbouwereerd. “Plots is een tweede plaats helemaal niet meer belangrijk na dit vreselijke nieuws. Rust zacht Antoine Demoitié. Veel sterkte aan allen.”

Daarna volgden vele renners, oud-renners en ploegleiders, onder wie Alberto Contador, Johnny Hoogerland, Wout Poels, Johan Bruyneel, Sebastian Langeveld, Frans Maassen, Bram Tankink en Thomas de Gendt.

Het gedrag van motorrijders in wielerkoersen staat al enige tijd ter discussie. Eerder dit jaar werden Stig Broeckx en Danilo Wyss aangereden tijdens een wedstrijd. Vorig jaar dreigde wielerploeg Tinkoff uit de Ronde van Spanje te stappen, nadat Peter Sagan en Sérgio Paulinho waren aangereden. (FOX Sports/ANP)