Antoine Demoitié
Antoine Demoitié - © ANP

"Grondig onderzoek naar dood Demoitié"

28 maart 2016
De internationale wielrennersvakbond CPA wil een grondig onderzoek naar het dodelijk ongeval van de Belg Antoine Demoitié tijdens Gent-Wevelgem.

De 25-jarige rijder van de ploeg Wanty-Groupe Gobert overleed aan de gevolgen van een aanrijding met een motor in de Vlaamse klassieker.

"We willen zo snel mogelijk opheldering over de oorzaak en omstandigheden van dit ongeval'', verklaarde voorzitter Gianni Bugno. "We willen geen controverse kweken, maar we voelen zo veel frustratie. De CPA heeft zich altijd sterk gemaakt voor een betere veiligheid van de renners."

Veel renners zwengelden op Twitter de discussie over het aantal motoren in de koers aan. Eerder dit jaar werden Stig Broeckx en Danilo Wyss aangereden door een motor tijdens een wedstrijd.

Voorzitter Tom Van Damme van de Belgische wielerbond waakte voor snelle conclusies. "We mogen niet alles op een hoop gooien. Dit is een dramatisch ongeval, waarbij de motard geen schuld treft. Een maand geleden, bij de aanrijding van Stig Broeckx, ging het wel om een ernstige fout van de motorrijder'', zei hij op de Vlaamse Radio 1. (FOX Sports/ANP)