Yasemin Smit
Yasemin Smit - © Pro Shots

Waterpolosters eerste reserve richting Rio

28 maart 2016
De Nederlandse waterpolosters hebben maandag in Gouda het olympisch kwalificatietoernooi afgesloten met een vijfde plaats.

Oranje, dat zaterdag door een nederlaag tegen Spanje (7-10) naast een ticket voor Rio 2016 greep, versloeg Griekenland met 9-7.

Aanvoerster Yasemin Smit was met drie treffers topscorer van de thuisploeg, die in het emotionele duel op inzet en karakter de winst veiligstelde.

Dankzij de vijfde plek in het OKT is de Nederlandse ploeg, die zondag tegen Frankrijk (16-1) al de eerste frustraties van zich afspeelde, nu de eerste reserve voor de Olympische Spelen in Brazilië.

Coach Arno Havenga gaf op waterpolo.nl toe dat het duel met Griekenland voor zijn speelsters een zware bevalling was. "We gaan niet naar Rio. Dat is voor ons zo'n klap, het heeft tijd nodig om daarmee te kunnen omgaan. Ik ben trots op het karakter dat de ploeg tegen de Grieken heeft getoond. We hebben met eer en respect naar onszelf, het team en alles er omheen gespeeld en haalden een goed niveau. We kunnen het toernooi nu toch met opgeheven hoofd verlaten." (FOX Sports/ANP)