Daan Myngheer (midden)
Daan Myngheer (midden) - © ANP

Wielerwereld rouwt na gitzwarte Paasmaandag

29 maart 2016
Opnieuw rouwt de wielerwereld om het verlies van een Belgische coureur.

Kort na het overlijden van Antoine Demoitié op maandag is ook Daan Myngheer overleden, nadat hij zaterdag een hartaanval had gekregen tijdens het Critérium International op Corsica.

"De wielerfamilie heeft opnieuw een jong talent verloren. Onze gedachten gaan uit naar de geliefden en de teamgenoten van Daan Myngheer", herhaalde Bauke Mollema dinsdag de reactie van zijn ploeg, Trek-Segafredo.

Ook andere ploegen, renners en teamleiders reageerden ontdaan. "Ik werd wakker met het nieuws dat het peloton een tweede lid heeft verloren, dit Paasweekend. Intriest nieuws, hij was te jong", aldus Richard Plugge, de algemeen directeur van wielerploeg LottoNL-Jumbo.

Myngheer overleed maandag in het ziekenhuis van Ajaccio, op Corsica. De kleine Franse ploeg Roubaix-Lille Métropole meldde het overlijden van de 22-jarige coureur op Facebook.

"Met spijt in ons hart moeten wij u vertellen dat Daan zijn laatste koers heeft verloren. Hij heeft gevochten als een ware kampioen maar heeft de strijd verloren. Al onze gedachten gaan uit naar zijn ouders, zus, vriendin en naaste familie. Rust nu maar zacht kampioen. Daantje forever."

In de nacht van zondag op maandag overleed Demoitié van de ploeg Wanty-Groupe Gobert. De 25-jarige coureur van de Belgische ploeg kwam na ongeveer 150 kilometer ten val tijdens Gent-Wevelgem en werd daarna aangereden door een motorrijder. Hij overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis in Lille.

Ook op de dood van Demoitié reageerde de wielerwereld met afschuw, vooral omdat het weer een ongeluk met een motor betrof. De bedroefde reacties vermengden zich met een nieuwe oproep aan de UCI en de koersorganisaties om te zorgen voor meer veiligheid in het peloton. (FOX Sports/ANP)