UFC Fight Night is op 8 mei in Rotterdam
UFC Fight Night is op 8 mei in Rotterdam - © ANP

Germaine de Randamie vecht in Ahoy: Een droom die uitkomt

30 maart 2016
Germaine de Randamie is de derde Nederlander die van de partij is op UFC Fight Night Rotterdam. De Utrechtse vecht op 8 mei in Ahoy tegen Anna Elmose uit Denemarken.

The Iron Lady hoopte sinds de aankondiging dat de UFC naar Nederland komt al op een partij in Ahoy. "Ik maakte aan de organisatie duidelijk dat het mij niet uitmaakte tegen wie ik zou vechten, als ik maar kon vechten in mijn thuisland voor familie, vrienden en fans. Lang leek het er toch niet van te komen, maar ik ben héél erg blij dat mijn droom toch uitkomt in mei", aldus De Randamie tegen FOX Sports.

De Utrechtse tekende donderdag pas haar contract. Erg laat, aangezien de partij over zeven weken al plaatsvindt. "Wat ik heb begrepen is dat het erg veel moeite kostte om een tegenstander te vinden. Niet veel vechtsters willen het tegen mij opnemen in een bomvol Ahoy met 17.000 Nederlanders. Maar nu heb ik een datum, plaats en de naam van mijn tegenstander, meer niet. Ik weet nog steeds niet wie zij is of wat ze kan. Ik weet niet eens hoe ze eruit ziet."

Sinds ze haar droomgevecht heeft, is De Randamie gemotiveerder dan ooit om te trainen. "Dit wordt een speciaal moment voor mij en het grootste gevecht van mijn loopbaan tot nu toe. Ik heb een nieuw vuur gevonden waar ik een lange tijd naar op zoek was en ga er alles aan doen om de beste versie van mezelf te laten zien in Rotterdam. Geloof me, ik ga een knalpartij neerzetten!"

Eerder is aangekondigd dat Alistair Overeem en Stefan Struve van de partij zijn in Ahoy. Struve vecht tegen Antonio Bigfoot Silva en The Reem neemt het in de hoofdpartij op tegen Andrei Arlovski. (FOX Sports)