Elia Viviani
Elia Viviani - © FOXSports.NL

Viviani troeft Kittel af voor ritzege in De Panne

30 maart 2016
Elia Viviani heeft woensdag de tweede en langste etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De Italiaan van Team Sky troefde in een massasprint zijn grote concurrent Marcel Kittel af in een onderling duel na 211 kilometer in Koksijde. Klassementsleider Alexander Kristoff eindigde als derde.

Een groep met zeven vluchters reed aan het begin van de rit weg uit het peloton. Onder hen de Nederlanders Pim Ligthart en Ivar Slik.

Ligthart wist zijn ontsnapping als langste vol te houden en reed vanaf 27 kilometer voor de finish solo zijn rondjes op de lokale omloop rond Koksijde. Op 14 kilometer voor de streep werd ook hij ingerekend door het peloton.

Etixx-QuickStep voerde op weg naar de finish het tempo in het peloton op voor Kittel. De Duitse favoriet kwam in de eindsprint te vroeg op kop en werd in de laatste meters voorbij gereden door Viviani.

Kristoff blijft leider in het algemeen klassement met vijf seconden voorsprong op Aleksei Loetsenko en tien seconden op Lieuwe Westra, de Nederlander van Astana die derde staat. De Belgische rittenkoers eindigt donderdag met een korte ochtendetappe en in de middag een individuele tijdrit van meer dan 14 kilometer. (ANP)