Marianne Vos
Marianne Vos - © Pro Shots

Marianne Vos boekt tweede zege sinds comeback

30 maart 2016
Marianne Vos heeft woensdag voor de tweede keer sinds haar terugkeer in het wielerpeloton een wedstrijd gewonnen. De wielrenster van Rabo/Liv was de snelste in Pajot Hills Classic, een nieuwe eendaagse koers in België met start en finish in Gooik.

Op het machtsvertoon was nog door niemand gerekend. "Marianne verbaasde ook zichzelf met haar laatste krachtsinspanning", reageerde ploegleider Sierk-Jan de Haan. "Ze had dit helemaal niet verwacht. Het verschil was groot voor een massasprint. Een topprestatie van Marianne. Ze is verder dan we dachten."

Vos maakte eerder deze maand haar rentree op de fiets nadat ze tien maanden aan de kant had gestaan. De uit Den Bosch afkomstige wielrenster nam bijna een jaar pauze wegens blessures en verschijnselen van overtraindheid. Haar eerste zege boekte ze anderhalve week geleden in een criterium in Oud-Vossemeer.

De Amerikaanse kampioene Megan Guarnier uit de Nederlandse ploeg Boels-Dolmans werd tweede met meer dan een fietslengte verschil. Lotta Lepistö uit Finland eindigde op de derde plaats en de Franse Pauline Ferrand-Prevot, ploeggenote van Vos bij Rabobank-Liv, werd vierde. (ANP)