Conor McGregor vs. Nate Diaz
Conor McGregor vs. Nate Diaz - © ANP

McGregor krijgt zijn kans op revanche tegen Diaz

31 maart 2016
Het gevecht van het jaar wordt ook de rematch van het jaar. Conor McGregor staat op 9 juli opnieuw in de Octagon tegenover Nate Diaz, die de controversiële Ier in maart verrassend versloeg tijdens UFC 196.

Plaats van het gevecht is weer Las Vegas. De confrontatie tussen de twee toppers in het weltergewicht is de headliner van UFC 200.

Op 5 maart vlogen de twee kemphanen elkaar voor het eerst in de haren. Door een afzegging van de geblesseerde Rafael Dos Anjos kwam plots de Amerikaan Diaz tegenover topfavoriet McGregor (27) te staan, die prompt zijn eerste UFC-nederlaag leed.

De bloeddorstige Ier zint sindsdien op wraak en de kans daarop krijgt hij nu. Diaz (30) gaat daarentegen voor zijn vierde overwinning in de laatste vijf gevechten.

Een ander topaffiche is de clash tussen Frankie Edgar en Jose Aldo, die in december vorig jaar nog door McGregor werd verslagen. De titel in het interim-vedergewicht (omdat kampioen McGregor op een ander podium zijn vuisten laat spreken) staat tijdens dat gevecht op het spel.

Ook hier betreft het een rematch. Edgar en Aldo stonden tijdens UFC 156 ook al tegenover elkaar, toen de Braziliaan de kampioen was. (FOX Sports)