Robert Gesink.
Robert Gesink. - © Pro Shots

Robert Gesink kopman LottoNL-Jumbo in Baskenland

31 maart 2016
Wielerploeg LottoNL-Jumbo rekent volgende week op Robert Gesink in de Ronde van Baskenland. De Achterhoeker kwam in de Ronde van Catalonië nog tekort om mee te doen in de top van het klassement, maar zal in Noord-Spanje als kopman dienen van de Nederlandse wielerploeg.

"Het kan zijn dat hij die wedstrijd nodig heeft gehad om in topvorm te komen", meldde ploegleider Addy Engels donderdag.

Ook Wilco Kelderman behoort tot het achttal waarmee Lotto vanaf maandag in actie komt in de lastige rittenkoers door Baskenland. De Veenendaler, normaal een man voor het klassement, stapte in Catalonië al in de eerste rit ziek af. "Het is even afwachten of Wilco fit genoeg is", aldus Engels.

Gesink leek in Catalonië klaar om een hoofdrol te gaan spelen, maar kwam er bergop niet aan te pas. "Hij leek een hoog niveau te halen, maar kwam tekort in de ritten die ertoe deden", keek Engels terug.

De twee klassementsmannen krijgen gezelschap van twee renners van wie verwacht wordt dat ze mee kunnen doen om de dagzeges: de Duitser Paul Martens en de Italiaan Enrico Battaglin. De ploeg bestaat verder uit Bert-Jan Lindemande, Koen Bouwman, de Nieuw-Zeelander George Bennett en de Belg Victor Campenaerts. (ANP)