Kei Nishikori.
Kei Nishikori. - © ANP

Nishikori overleeft vijf matchpoints tegen Monfils

1 april 2016
De Japanse tennisser Kei Nishikori heeft zich met moeite geplaatst voor de halve finales van het masterstoernooi in Miami.

Hij dwong donderdag in een slopende driesetter die tweeënhalf uur duurde de Fransman Gaël Monfils op de knieën: 4-6, 6-3, 7-6.

Monfils, die voor het eerst in de kwartfinales van het vooraanstaande toernooi in Florida stond, begon de partij iets sterker en pakte de eerste set met 6-4.

Nishikori, de nummer zes van de wereld, draaide de rollen om in de tweede set; hij gunde de Fransman geen enkel breakpoint en won met 6-3.

De derde en beslissende set mondde uit in een meeslepend gevecht, waarin de Japanner en de Fransman beurtelings fraaie punten afleverden.

Monfils kreeg vijf matchpoints, maar uiteindelijk was een tiebreak nodig om de winnaar aan te wijzen. Nishikori had de langste adem: 7-6 (3).

Nick Kyrgios

In de strijd om een finaleticket stuit Nishikori op Nick Kyrgios. De 20-jarige Australiër heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de halve finales van een masterstoernooi.

Kyrgios rekende in de kwartfinales van Miami af met Milos Raonic, vorige week nog verliezend finalist in Indian Wells. Hij versloeg de Canadees in twee sets: 6-4 en 7-6 (4). De andere halve finale gaat vanavond tussen Novak Djokovic en David Goffin. (FOX Sports/ANP)

Azarenka neemt revanche op Kerber

1 april 2016
Azarenka neemt revanche op Kerber
Victoria Azarenka heeft donderdag de finale bereikt van het tennistoernooi in Miami. De als dertiende geplaatste speelster uit Wit-Rusland versloeg...