Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel - © Pro Shots

Van der Poel boekte zege in Belgische MTB-wedstrijd

10 april 2016
Mathieu van der Poel blijft het bij zijn overstap naar de mountainbike goed doen. Hij won zondag een wedstrijd in het Belgische Beringen.

De Nederlander viel drie ronden voor het einde aan en reed iedereen los. Een aflopende ketting zorgde ervoor dat Jens Schuermans terug kon komen, maar een nieuwe demarrage op een klimmetje in de laatste ronde zorgde voor de beslissing.

Schuermans werd tweede. Op de vijfde plaats was Rudi van Houts de tweede Nederlander.

Van der Poel won in februari in Cyprus bij zijn debuut als mountainbiker al een etappe in de Sunshine Cup. Ook werd hij een keer derde en vierde in de etappekoers en eindigde hij als vierde in het algemeen klassement. Over twee weken rijdt hij in het Australische Cairns voor het eerst een wereldbekerwedstrijd.

Van der Poel wil zich op de mountainbike plaatsen voor de Olympische Spelen.

Een maand geleden viel Van der Poel van zijn mountainbike en had hij last van zijn knie. "Die val hield mij een week aan de kant, maar de voorbije drie weken ondervond ik er nog weinig tot geen hinder meer van. Ook tijdens de wedstrijd van vandaag voelde ik er zo goed als niks meer van.''

Helemaal klaar voor de wedstrijd in Australië is hij naar eigen zeggen nog niet. "Er is nog veel werk aan de winkel voor de komende wereldbekerwedstrijd in Cairns. Ik heb gelukkig nog twee weken de tijd om ervoor te zorgen dat mijn conditie 100 procent is.'' (ANP)