Inge Dekker
Inge Dekker - © Pro Shots

Geopereerde Dekker opgenomen in zwemploeg voor EK

12 april 2016
Inge Dekker behoort tot de Nederlandse zwemploeg voor de Europese kampioenschappen van volgende maand in Londen.

De 30-jarige specialiste op de vlinderslag werd in maart geopereerd, nadat bij haar baarmoederhalskanker was geconstateerd.

Dekker hervatte al snel weer de training en hoopt op tijd fit te zijn voor de EK. De komende weken moet blijken of het toernooi in Londen past in haar hersteltraject.

Kromo
Technisch directeur Joop Alberda presenteerde dinsdag een ploeg van 21 zwemmers, veertien vrouwen en zeven mannen. Blikvangers van de Nederlandse equipe zijn Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Sharon van Rouwendaal en Sebastiaan Verschuren.

De EK langebaan zijn van 16 tot en met 22 mei in het olympische zwembad waar Kromo vier jaar geleden goud veroverde op de 50 en 100 meter vrije slag.

Nijhuis
Moniek Nijhuis behoort niet tot de EK-selectie. De schoolslagspecialiste is vanwege diverse fysieke problemen niet wedstrijdfit. Nijhuis sloeg daarom afgelopen week ook al de Swim Cup in Eindhoven over.

"We hebben een mooie ploeg met goede medaillekansen en een mooie spreiding in leeftijd'', zei Alberda. "Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.''

Rio
De technisch directeur denkt dat de olympische selectie, die uiterlijk 3 juli definitief is, een vergelijkbare omvang zal hebben. "We benutten het EK als voorbereiding op de Spelen, maar uiteraard moet er gepresteerd worden. Tevens is het EK voor een aantal weer een kans zich te kwalificeren voor Rio.''

Op de estafettenummers zal Nederland bij de vrouwen deelnemen aan de 4x100 en 4x200 meter vrije slag, bij de mannen aan de 4x200 vrij en aan de gemengde estafette 4x100. (FOX Sports/ANP)