Philippe Gilbert
Philippe Gilbert - © Pro Shots

Gilbert geeft handgemeen en bezit pepperspray toe

12 april 2016
Philippe Gilbert en Loïc Vliegen zijn dinsdag door de Belgische politie verhoord over hun ruzie met een automobilist vrijdag tijdens een training.

Gilbert heeft toegegeven dat er een handgemeen is geweest en dat hij pepperspray bij zich had.

De wielrenners reageerden dinsdag voor het eerst in een persbericht op het incident. De renners van BMC zeggen dat de automobilist rakelings passeerde en dat zij daar verbaal en met handgebaren hun ongenoegen over lieten blijken.

Ze troffen de bestuurder toevallig aan in het centrum van Theux. Gilbert zegt dat ze toen verhaal zijn gaan halen. "Er ontstond een handgemeen. Voor mij met grote gevolgen, want ik brak mijn vinger op drie plaatsen.''

De autobestuurder verklaarde zaterdag dat de BMC-renners agressief waren en diende een klacht in, onder meer wegens het gebruik van de illegale pepperspray.

Gilbert zegt dat hij al acht jaar niet meer in België woont en dat hij pepperspray in Frankrijk gewoon mag kopen. "Ik heb het bij me omdat ik al eerder met agressie te maken kreeg op training."

Gilbert moet vanwege zijn gebroken vinger woensdag de Brabantse Pijl overslaan. Zijn deelname zondag aan de Amstel Gold Race is onzeker. (ANP)