Robert Gesink
Robert Gesink - © ANP

Gesink twee jaar langer bij LottoNL-Jumbo

15 april 2016
Wielrenner Robert Gesink heeft zijn contract bij LottoNL-Jumbo met twee jaar verlengd. De 29-jarige klimmer uit Varsseveld blijft tot eind 2018 in dienst van de Nederlandse ploeg uit de UCI WorldTour.

Gesink rijdt al zijn hele carrière voor deze formatie, die eerst werd gesponsord door Rabobank en later door Belkin.

Het boegbeeld van de Nederlandse ploeg verlengde in 2014 voor het laatst zijn contract, toen tot het einde van 2016.

Aan de vooravond van de Amstel Gold Race liet Gesink weten dat hij ook de komende jaren bij LottoNL-Jumbo blijft. "Het team heeft een goed plan richting de toekomst, dat geldt voor zowel de sportieve als de zakelijke lijn'', zei hij vrijdagavond op de website van AD Sportwereld.

"Dat geeft mij vertrouwen. Het voelt echt als mijn ploeg, waar ik al jaren op een prettige manier begeleid word."

Gesink werd de afgelopen jaren geplaagd door fysieke problemen. Zo brak hij een been en besloot hij zich in 2014 na aanhoudende hartritmestoornissen te laten opereren. Vorig jaar luisterde de klimmer zijn rentree in de Tour de France op met de zesde plaats in het eindklassement.

Dat was zijn beste prestatie sinds hij in 2010 vierde werd, na diskwalificatie van Alberto Contador en Denis Mentsjov. "Ik hoop de aansluiting bij de wereldtop te houden, zoals ik de afgelopen Tour heb laten zien", zei Gesink vrijdag.

Hij staat zondag voor het eerst sinds 2012 weer aan de start van de Amstel Gold Race. Op de erelijst van Gesink prijken onder meer de hoog aangeschreven Canadese eendagswedstrijden in Montréal (2010) en Québec (2013). (ANP)