Robert Gesink.
Robert Gesink. - © Pro Shots

Robert Gesink rijdt zowel de Tour als de Vuelta

16 april 2016
Robert Gesink rijdt dit jaar na de Ronde van Frankrijk ook de Ronde van Spanje.

Dat meldde ploegleider Nico Verhoeven van LottoNL-Jumbo zaterdag in een persbericht, waarin de contractverlenging van de 29-jarige wielrenner uit Varsseveld werd bevestigd. Gesink fietst ook de komende twee jaar nog voor Nederlandse ploeg uit de UCI WorldTour.

"We zijn trots dat hij heeft gekozen voor ons plan richting 2018. Dit seizoen hebben we duidelijke doelen voor hem uitgestippeld, met onder meer de heuvelklassiekers, Baskenland, Zwitserland, Tour de France en de Vuelta'', aldus Verhoeven.

Gesink rijdt al zijn hele carrière voor de Nederlandse formatie, die eerst werd gesponsord door Rabobank en later door Belkin. Vorig jaar eindigde hij als zesde in de Tour de France.

Die eindklassering haalde hij twee keer in de Vuelta. In die jaren (2009 en 2012) startte hij ook in de Tour, maar viel beide keren uit. Komende zondag rijdt hij de Amstel Gold Race.

De combinatie van Tour en Vuelta speelde al door zijn hoofd bij de ploegpresentatie in januari. Toen kondigde Gesink aan deze zomer vooral op een etappezege te mikken in de Tour. Hij wil ook meedoen aan de olympische wegrace in Rio en ziet de Ronde van Spanje daarna als een uitdaging.

"Ik ben erg blij met de zekerheid tot en met 2018. Het voelt echt als mijn ploeg, waar ik al jaren op een prettige manier begeleid word. Ik hoop de aansluiting bij de wereldtop te houden, zoals ik afgelopen Tour de France heb laten zien'', aldus Gesink. (ANP)