Ronald Mulder
Ronald Mulder - © Pro Shots

Schaatsers Team beslist.nl verder bij Team Plantina

19 april 2016
Veel schaatsers die onlangs hun sponsor zagen vertrekken, kunnen opgelucht ademhalen. De komende twee seizoenen kunnen de mannen die voor Team beslist.nl reden verder bij Team Plantina.

De producent van voedingssupplementen gaat bovendien een allroundteam sponsoren, samen met cosponsor Continu.

Schaatskoepel iSkate maakte dinsdag bekend dat er een sponsor is gevonden voor de mannensprintploeg van coach Gerard van Velde. Zijn collega Gianni Romme gaat de allroundtak leiden. Romme was al assistent-trainer bij Team Continu, dat ophield te bestaan.

Bij beslist.nl schaatsten onder anderen de broertjes Michel en Ronald Mulder en topsprinter Kai Verbij. Bij Team Continu bleven, na het stoppen van Margot Boer en de ziekte van Thijsje Oenema, onder anderen Annouk van der Weijden en Yvonne Nauta over als blikvangers.

Wie er precies in de nieuwe teams komen, is nog niet duidelijk.

Bij Team Continu was de afgelopen jaren Marianne Timmer de hoofdcoach. De drievoudig olympisch kampioene kondigde vorige week aan te stoppen als trainer. Timmer gaat de schaatsers en de sponsoren wel “bijstaan als sportief en commercieel adviseur'', aldus Team Plantina.

Timmer wilde naar eigen zeggen wel zorgen dat haar teamleden en sponsoren door konden gaan. Dat is naar haar gevoel nu gelukt.

Met de oprichting van Team Plantina komt er weer wat rust in de Nederlandse schaatswereld. In korte tijd gaven Stressless, Corendon, beslist.nl en Continu aan te stoppen als hoofdsponsor van hun schaatsteam.

Of er ook schaatsers van Stressless en Corendon aan de slag kunnen bij de nieuwe sprint- en allroundploeg, is niet duidelijk. (ANP)