Jeroen Mooren
Jeroen Mooren - © ANP

Judoka Mooren grijpt naast medaille op EK

21 april 2016
Judoka Jeroen Mooren is er donderdag niet in geslaagd een medaille te winnen op de EK in Kazan.

 

In de klasse tot 60 kilogram verloor hij in de eerste ronde van de herkansing van de Armeniër Hovhannes Davtyan. Die scoorde binnen de minuut een ippon. Mooren eindigt daardoor op de zevende plaats.

Mooren had ten koste van de Oekraïner Denis Bilitsjenko (ippon) en de Portugees Nuno Carvalho (op straffen) de laatste acht bereikt. Daarin verloor hij met een straf van Orchan Safarov uit Azerbeidzjan. De dertigjarige Gelderlander won in 2010 en 2012 brons op de EK.

De lichtgewicht uit Nijmegen hoopt in augustus voor de tweede keer mee te doen aan de Olympische Spelen. De Nederlandse judobond heeft Mooren al voorgedragen, hij moet nu alleen zorgen dat hij eind mei bij de beste 22 - geschoond, maximaal één judoka per land - staat op de wereldranglijst.

 

Verhagen strandt in tweede ronde

Sanne Verhagen is de Europese titelstrijd geëindigd in de tweede ronde. Verhagen, die uitkomt in de klasse tot 57 kilogram, verloor met een straf van de Duitse Viola Wächter.

De judoka uit het Brabantse Best keerde pas begin deze maand terug op de tatami, nadat ze vijf maanden was uitgeschakeld met een ernstige hamstringblessure.

In de eerste ronde was ze op ippon nog te sterk geweest voor de Luxemburgse Manon Durbach.

Verhagen is door de Nederlandse judobond voorgedragen voor deelname aan de Spelen van Rio. Voorwaarde is wel dat ze voldoet aan de internationale eis: een plek bij de beste veertien op de geschoonde wereldranglijst, maximaal één judoka per land.

Voor Verhagen was de EK vooral bedoeld om ritme op te doen. Er volgen nog enkele toernooien waar ze haar olympisch ticket kan veiligstellen. (ANP)