Kei Nishikori
Kei Nishikori - © ANP

Nishikori tegen Nadal op herhaling in Barcelona

23 april 2016
Kei Nishikori ligt nog altijd op koers voor een hattrick aan titels op het ATP-toernooi van Barcelona.

De winnaar van de laatste twee edities bereikte opnieuw de finale in Catalonië na een 6-3, 6-2 zege op Benoît Paire uit Frankrijk.

De Japanner is al jaren ongenaakbaar op het gravel in Barcelona. Voor zijn laatste nederlaag op het toernooi moeten we alweer terug naar 2013, toen hij in de derde ronde werd gedwarsboomd door Albert Ramos.

Wapenfeit
Het werd al snel duidelijk dat Paire niet degene zou zijn die de fraaie reeks ging afstoppen. De wild card hield nog gelijke tred tot 2-2, maar daarna was het snel gedaan met de Fransman. Nishikori brak twee keer de opslag van Paire, die de set afsloot met twee dubbele fouten op rij.

Paire liet zich nog even zien aan het begin van het tweede bedrijf en creëerde zelfs in de openingsgame zijn eerste breekpunt van de partij. Nishikori poetste het smetje echter weg en brak vervolgens vrolijk op love de opslag van zijn opponent.

Toch sloeg Paire ook nog een keer door de opslag van Nishikori heen om de stand op 1-2 te brengen. Het zou het laatste wapenfeit van de nummer 22 van de wereld zijn. De Japanner sloeg meteen weer terug en maakte het karwei even later met een derde break af.

Nadal
Nishikori treft in de finale Rafael Nadal. De Spanjaard bereikte de eindstrijd door Philipp Kohlschreiber opzij te zetten: 6-3, 6-3.

Nadal won van 2005 tot 2013 acht keer de titel in Barcelona. Alleen in 2010 ontbrak de gravelbijter. In 2014 strandde hij in de kwartfinale, vorig jaar zelfs al in de derde ronde. (FOX Sports)