Germaine de Randamie
Germaine de Randamie - © FOXSports.NL

Germaine de Randamie wil naam maken in Ahoy

3 mei 2016
Hoewel Alistair Overeem en Stefan Struve de meeste aandacht krijgen in aanloop naar UFC Fight Night: Rotterdam, stapt nog een derde Nederlander de Octagon in op zondag: Germaine de Randamie.

De Iron Lady maakt zich op voor haar vierde UFC-partij en is één van de minst ervaren vechtsters in haar divisie: het Bantamgewicht.

Toch heeft ze al een heel leven als vechtsporter achter zich. De Randamie is namelijk een grootheid in het kickboksen en won al (!) haar 37 partijen in de vierkante ring.

Kwaliteiten
Dit leidde ook tot haar overstap van grote naar kleine handschoenen. Ze kon geen tegenstanders meer vinden, had alles bereikt wat er te bereiken viel en was klaar. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging en ze vond deze in Mixed Martial Arts (MMA).

Ondanks haar faam als kickbokster is de Utrechtse geen grote naam in de UFC. Ze wordt zelden gevraagd voor interviews, doet geen controversiële uitspraken zoals Conor McGregor en maakt zichzelf liever waar op basis van haar vechtkwaliteiten.

Meerdere malen is gebleken dat dit geen recept voor succes is in de UFC, maar dat maakt de Iron Lady niets uit. Zij wil namelijk maar een ding: knalpartijen neerzetten.

Risico
Dat deed ze ook in haar vorige gevecht. In maart 2015 domineerde De Randamie de Braziliaanse Larissa Pacheco met harde stoten en trappen, waarmee ze in de kickbokswereld haar bijnaam verdiende.

De scheidsrechter greep in de tweede ronde in na een wilde barrage aan stoten, waardoor ze de partij won en steeg naar de veertiende plek van de UFC-bantamgewichtranglijst.

Aanstaande zondag treft De Randamie een grote onbekende: de Deense Anna Elmose. Panda zal haar UFC-debuut maken in Ahoy met een ongeslagen record van drie partijen en lijkt op papier een tegenstander die de Nederlandse ligt: ze won namelijk al haar partijen via knock-out.

Dat betekent dat Elmose bereid is risico's te nemen. Maar De Randamie buiten westen krijgen, belooft echter een lastige opgave te worden. (FOX Sports)

UFC Fight Night: Rotterdam vanuit Ahoy is zondag vanaf 19.00 uur te zien op het open kanaal van FOX en FOX Sports 6.

Nu of nooit voor Stefan Struve

4 mei 2016
Nu of nooit voor Stefan Struve
Stefan Struve staat voor een kruispunt in zijn loopbaan. De Nederlander vecht zondag op UFC Fight Night Rotterdam in Ahoy een belangrijk gevecht...