Stefan Struve
Stefan Struve - © FOXSports.NL

Nu of nooit voor Stefan Struve

4 mei 2016
Stefan Struve staat voor een kruispunt in zijn loopbaan. De Nederlander vecht zondag op UFC Fight Night Rotterdam in Ahoy een belangrijk gevecht tegen de Braziliaan Antonio Silva en dat is mogelijk zijn laatste partij bij de UFC.

De Skyscraper vocht in oktober 2008 vocht voor het laatst in Rotterdam. Toen won de destijds twintigjarige Beverwijker in vijftien seconden via armklem van Ralf Wonnink, waarna het niet lang duurde voordat hij bij de UFC tekende. 

Ruim zeven jaar en zeventien partijen verder staat zijn plek bij de ’s werelds grootste vechtsportorganisatie echter op het spel. De Nederlander, met 2 meter 13 de langste vechter in de UFC-geschiedenis, verloor drie van zijn laatste vier partijen, wat meestal garant staat voor contractontbinding.

Hartkwaal
Voor Struve gelden er enigszins verzachtende omstandigheden. In 2013, na een verliespartij tegen Mark Hunt, onderging de Nederlander een operatie vanwege een lekkende aortaklep en een vergroot hart, een aandoening waar hij sinds zijn geboorte mee kampte.

Na meer dan een jaar revalideren kon hij wonderbaarlijk genoeg terugkeren in de Octagon tegen landgenoot Alistair Overeem, die hem versloeg via technische knock-out in de eerste ronde.

Hierna volgden een overwinning op z’n idool, een versleten Antonio Rodrigo Nogueira, in Brazilië en een verliespartij tegen de Amerikaanse worstelaar Jared Rosholt in Australië. De Skyscraper had moeite met voluit vechten, wat hij recent ook toegaf op Anik and Florian.

De grote vraag is of de grote Beverwijker nog wel dezelfde vechter is als voor zijn operatie. De vechter die Stipe Miocic, de huidige number 1 contender voor de zwaargewichttitel, via knock-out versloeg en bijna garant stond voor actie.

Bigfoot
Ahoy is dan ook een perfect podium om te bewijzen dat hij het nog steeds heeft om tegen de beste vechters van de wereld te knokken.

In Antonio Bigfoot Silva treft Struve een tegenstander van naam die gepokt en gemazeld is, maar ook in een dip zit met slechts één overwinning in zijn laatste zes partijen. Desondanks staat de Braziliaan op de twaalfde plek van de UFC-zwaargewichtranglijst.

Struve maakt er geen geheim van dat het nog steeds zijn ambitie is op kampioen te worden in de UFC. Een overwinning voor zijn thuispubliek tegen Silva is dan wel een noodzakelijke eerste stap, want bij verlies lijkt het over en sluiten. (FOX Sports)

UFC Fight Night: Rotterdam vanuit Ahoy is zondag vanaf 19.00 uur te zien op het open kanaal van FOX en FOX Sports 6.