Overeem vs. Arlovski
Overeem vs. Arlovski - © FOXSports.NL

Alistair Overeem gaat voor kroon op het werk

8 mei 2016
Alistair Overeem vecht zondag op UFC Fight Night Rotterdam voor het eerst sinds 2009 weer in Nederland.

Tijdens het main event in Ahoy neemt de Nederlander het op tegen trainingspartner Andrei Arlovski. Met een gevecht voor de gordel, die de kroon op zijn carrière moet worden, als inzet.

Anderhalf jaar geleden zag het er helemaal niet naar uit dat de Reem in beeld was voor een titelgevecht. De Nederlander had drie van zijn laatste vier partijen via knock-out verloren en leek zelfs te moeten vrezen voor zijn plek bij 's werelds grootste vechtsportorganisatie. De situatie is erg vergelijkbaar met de positie waarin Stefan Struve zich nu bevindt.

Wederopstanding
Ironisch is dan ook dat de wederopstanding van Overeem begon met een dominante overwinning op zijn lange landgenoot.

De Reem maakte toen net deel uit van zijn nieuwe team, Jackson Wink uit Albuquerque, waarmee hij zijn weg naar de top heeft hervonden.

In de zwaargewichtdivisie van de UFC versloeg Overeem ook de taaie veteraan Roy Nelson op UFC 185 in Dallas.

Daarna volgde het gevecht waar jarenlang naar uitgekeken was: de partij tegen Junior dos Santos. De Reem won dankzij een venijnige linkerstoot, die de Braziliaan in de tweede ronde vloerde. Op dat moment maakte de Nederlander een statement: Alistair Overeem doet weer mee om de prijzen.

Het laatste obstakel
Zondag is het lange wachten voorbij: Overeem moet ten koste van zijn teamgenoot de laatste stap richting een titelgevecht zetten.

Ditmaal zonder hulp van de coaches Greg Jackson en Mike Winkeljohn, die in de hoek van tegenstander Arlovski zitten.

Overeem, voormalig K1 Grand Prix-winnaar en oud-kampioen van DREAM en Strikeforce, kan voor een thuispubliek het titelgevecht verdienen voor de enige gordel die nog ontbreekt op zijn mantel. (FOX Sports)

UFC Fight Night Rotterdam vanuit Ahoy is zondag vanaf 19.00 uur te zien op het open kanaal van FOX en FOX Sports 6.