Andy Murray
Andy Murray - © FOXSports.NL

Titelhouder Murray via Nadal naar finale Madrid

7 mei 2016
Andy Murray heeft zaterdagmiddag de finale bereikt van het Masterstoernooi in Madrid. De Brit schudde Rafael Nadal in twee sets van zich af: 7-5, 6-4.

Murray wint daardoor voor de tweede keer op rij in de Spaanse hoofdstad van de gravelspecialist uit Mallorca. Vorig jaar werd Nadal door de Schot geklopt in de eindstrijd van dit toernooi.

Nadal, samen met Boris Becker recordhouder met vier eindzeges in Madrid, slaagde er zaterdag niet in om revanche te nemen voor die nederlaag. In de eerste set slaagde hij er weliswaar in om Murray eenmaal te breken, maar uiteindelijk trok de Schot aan het langste eind: 7-5.

In de tweede set liep Murray uit naar een 5-2 voorsprong. Nadal toonde nog karakter door nogmaals een break te forceren en – belangrijker – een matchpoint te verijdelen. Murray brak echter direct weer terug zodat de klus alsnog in twee sets werd geklaard.

In de finale krijgt Murray te maken met Novak Djokovic of Kei Nishikori. Zij vechten zaterdagavond uit wie als tweede de eindstrijd haalt. (FOX Sports)