UFC Fight Night is op 8 mei in Rotterdam
UFC Fight Night is op 8 mei in Rotterdam - © ANP

UFC Rotterdam: Martijn de Jong ziet kansen voor Nederlanders

8 mei 2016
Zondagavond is het zover: Nederlands eerste UFC-evenement in Rotterdam.

In een uitverkocht Ahoy vechten Nederlanders Alistair Overeem, Stefan Struve en Germaine de Randamie elk een belangrijke partij. MMA-coach en FOX Sports-commentator Martijn de Jong ziet kansen voor de Hollanders op dit evenement.

Mentale gesteldheid en vorm van de dag
Overeem, een oud-pupil van De Jong, vecht in de afsluitende partij tegen trainingspartner Andrei Arlovski, twee zwaargewichten die bekendstaan om hun knock-outs. "De vorm van de dag zal beslissend zijn, maar één ding is zeker; het zal waarschijnlijk een knock-out-zege worden voor de winnaar", aldus De Jong.

"De mentale gesteldheid van de vechters zal de doorslag geven. Greg Jackson en Mike Winkeljohn, die normaalgesproken Overeem coachen, hebben kant gekozen voor Arlovski en ik denk dat Overeem daar niet bij mee is. Ook omdat beide mannen een meester zijn in strijdplannen maken. Echter, het aanvalsplan kan nog zo goed zijn, je moet het altijd nog zien uit te voeren in de kooi."

Het feit dat de Reem 'thuis’ vecht, ziet de Specialist als een voordeel: "Overeem is meer dan twaalf jaar mijn leerling geweest en uit ervaring weet ik dat hij kracht put uit het feit dat hij voor thuispubliek vecht."

'Struve moet gevecht staande houden'
Het co-main event gaat tussen Struve en de Braziliaan Antonio Bigfoot Silva, twee vechters in mindere fases van hun loopbanen. Volgens De Jong moet de Skyscraper zich in dit gevecht staande houden om te winnen: "Dan kan hij de wedstrijd op knock-out beslissen."

"Als Bigfoot de partij naar de grond krijgt, is hij in het voordeel. Het kan dus beide kanten op. Struve heeft de vaardigheden en de lichaamsbouw om van iedereen te winnen, maar is niet constant geweest in zijn prestaties. Hij heeft van goede vechters gewonnen, maar van de meeste vechters in de top tien verloren", aldus de Deventenaar. "Ook bij deze partij verwacht ik dat het voortijdig beëindigd wordt."

'Iron Lady gaat winnen'
Voordat Struve en Overeem de Octagon betreden, is het de beurt aan De Randamie om de toon te zetten voor de Nederlanders in Ahoy. Zij neemt het tegen de onervaren Deense Anna Elmose op. De Jong verwacht dat de Iron Lady een goed optreden zal hebben.

"De Randamie wint de partij, hopelijk op knock-out", aldus de Specialist gedecideerd. "Maar dat gezegd hebbende, heeft ze best een aantal partijen op jurybesluit gewonnen. Ik hoop, doordat de wedstrijd in haar achtertuin is, dat ze extra motivatie krijgt om haar KO power te manifesteren." (FOX Sports)

UFC Fight Night Rotterdam vanuit Ahoy is zondag vanaf 19.00 uur te zien op het open kanaal van FOX en FOX Sports 6.