Alistair Overeem
Alistair Overeem - © ANP

UFC Fight Night: Rotterdam is Nederlands feestje

8 mei 2016
UFC Fight Night: Rotterdam in Ahoy heeft drie Nederlandse winnaars opgeleverd. Alistair Overeem, Stefan Struve en Germaine de Randamie wisten hun tegenstanders via knock-out te verslaan.

In de hoofdpartij nam Overeem het op tegen Andrei Arlovski, met een mogelijk titelgevecht voor de Nederlander in het verschiet bij winst. Desondanks had hij het niet makkelijk tegen zijn trainingspartner.

De Reem had een lastige eerste ronde, waarin Arlovski direct naar voren kwam om een barrage aan stoten te gooien. Overeem verdedigde goed en overleefde de aanval, waarna hij de Wit-Rus van zich af hield om zich te herpakken. Daarna plaatste de Nederlander een goede takedown en hield hij de Pitbull voor de rest van de ronde tegen het canvas.

In de tweede ronde wist Overeem het gevecht naar zich toe te trekken. Hij plaatste een goede trap door het midden die de kin van Arlovski raakte en daarna vloerde hij zijn tegenstander met een linkerstoot. De Reem rook bloed en maakte het af door stoten te gooien tot de scheidsrechter ingreep.  

Struve heeft maar zestien seconden nodig
Struve had in het co-main event maar zestien seconden nodig om tegenstander Antonio Silva te verslaan. De lange Beverwijker versloeg de Braziliaan via technische knock-out.

Struve opende aanvallend en raakte Silva meteen met een goede rechterstoot tegen het gelaat. Bigfoot was hierdoor direct aangeslagen en daarna duwde hij de Nederlander uit wanhoop tegen de kooi. Dat weerhield de Beverwijker niet van aanvallen. Hij bleef stoten en ellebogen plaatsen en maakte het af met een barrage aan ellebogen tegen de schedel van zijn tegenstander.

Struve boekte de op twee na snelste knock-out-overwinning in de geschiedenis van de UFC-zwaargewichtdivisie.

Iron Lady domineert Elmose
De Randamie kwam als eerste Nederlander in actie en was de torenhoge favoriet in haar partij tegen de Deense Anna Elmose. De Utrechtse maakte deze rol meer dan waar door Panda binnen vier minuten te verslaan.

Elmose probeerde De Randamie vanaf het begin af te remmen door haar rug tegen de kooi te houden. Veel schade had ze niet en nadat de Iron Lady zich losworstelde, was ze niet de houden.

De Nederlandse greep haar tegenstandster bij het achterhoofd, de Thai clinch, en gooide vervolgens harde knieën naar het hoofd en de romp.

Elmose kreeg een paar harde knieën tegen zich en viel naar de grond na een knie tegen de maagstreek. Vervolgens stopte de scheidsrechter de partij direct. (FOX Sports)