Roger Federer
Roger Federer - © ANP

Federer terug op tweede plaats

9 mei 2016
Hoewel hij al bijna een maand niet in actie is gekomen, heeft Roger Federer toch de tweede plaats op de wereldranglijst weer overgenomen van Andy Murray.

De Schot verloor zondag als titelverdediger de finale van het masterstoernooi in Madrid en moest daardoor ook wat punten inleveren. Murray zakte zodoende van de tweede naar de derde plek.

De 34-jarige Federer kwam vorige maand in Monte Carlo voor het laatst in actie. De Zwitser maakte daar zijn rentree na een knieoperatie, die hem ruim twee maanden aan de kant had gehouden.

Rug
Federer zou vervolgens ook meedoen in Madrid, maar meldde zich vorige week af vanwege rugklachten. De tennisser doet deze week wel mee aan het graveltoernooi in Rome, waar Federer in hetzelfde deel van het speelschema zit als Novak Djokovic en Rafael Nadal.

Djokovic, de winnaar in Madrid, blijft onbedreigd aan kop van de mondiale ranglijst. De Serviër heeft een straatlengte voorsprong op Federer, Murray en de rest. Robin Haase duikelde van de 65e naar de 83e plaats. De Hagenaar strandde zowel in Madrid als in Rome in de kwalificaties. Thiemo de Bakker bleef staan op de 99e plek.

Bij de vrouwen keerde Angelique Kerber terug op de tweede plek. De Duitse wisselde weer van positie met de Poolse tennisster Agnieszka Radwanska. Kiki Bertens leverde vier plekken in en vond haar naam maandag terug op de 86e plaats. De Westlandse wist zich in tegenstelling tot Haase wel via de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdtoernooi in Rome. Bertens speelt in de eerste ronde tegen de Hongaarse Timea Babos. (ANP)