Dumoulin in roze trui
Dumoulin in roze trui - © Pro Shots

Tom Dumoulin 'steviger' in roze trui

12 mei 2016
De Belgische wielrenner Tim Wellens heeft de zesde etappe van de Ronde van Italië gewonnen.

In de eerste echte bergrit van de drieweekse koers was hij met afstand de beste klimmer van een groepje ontsnappers.

Achter hem pakte Tom Dumoulin tijd op de andere klassementsmannen en verstevigde zijn leidende positie in het algemeen klassement. Hij werd vierde.

Voor Tom Dumoulin zelf was het een verrassing dat hij een groot deel van zijn concurrenten op achterstand kon zetten in de zesde etappe van de Ronde van Italië. "Ik had deze vorm niet verwacht. Maar ik zag een kans en pakte hem'', zei de Nederlandse klassementsleider na de rit.

'Verkeerde moment'
Dumoulin viel aan op het moment dat een poging van topfavoriet Vincenzo Nibali strandde. "Dit was niet echt hooggebergte, maar wel een echte klim. Volgens mij viel Nibali helemaal op het verkeerde moment aan. Hij ging hard op een vlak stuk, dat gaat je opbreken in zo'n koers. Toen hij werd ingerekend, zag ik een kans.''

De komende dagen staan er geen bergritten op het programma en zondag wacht een lange tijdrit, de specialiteit van Dumoulin. Het roze lijkt dus stevig om zijn schouders te zitten. "Vrijdag is nog wel een lastige aankomst, maar normaal gezien heb ik het roze nog wel een paar dagen.'' (FOX Sports/ANP)