Matt Brown
Matt Brown - © FOXSports.NL

UFC Curitiba krijgt staartje voor dader en slachtoffer Brown

16 mei 2016
UFC-vechter Matt Brown heeft tijdens zijn opkomst in het stadion van Curitiba een fan geslagen. De volgende morgen werd de Amerikaan aangevallen in zijn hotel.

Tijdens UFC Fight Night in Brazilië liet Brown zich van zijn slechtste kant zien door een toeschouwer een tik te verkopen.

Vervolgens was het 45.000 koppen tellende publiek op de hand van zijn tegenstander Demian Maia, die vanwege zijn Braziliaanse komaf toch al een thuiswedstrijd speelde. 

Brown sloeg echter niet vanuit het niets. Volgens ooggetuigen werd de Amerikaan zeker twee keer door fans belaagd toen hij zijn gang naar de Octagon maakte. Nadat hij aan zijn capuchon werd getrokken, sloegen bij hem de stoppen door. Brown draaide zich om en haalde uit. 

Het is niet bekend of de UFC-supporter gewond is geraakt. Brown verloor vervolgens ook nog eens de partij tegen Maia en werd tot overmaat van ramp een dag later in de lobby van zijn hotel aangevallen door een man en in zijn gezicht geslagen. 

Zijn voormalige jiu jitsu-trainer Rodrigo Botti zou de dader zijn. Althans, dat beweert de vrouw van Brown. De UFC-vechter en de coach beëindigden hun samenwerking begin 2015.

De Amerikaan zou niet gewond zijn geraakt bij de aanval. Er loopt wel een onderzoek van de UFC naar de gebeurtenissen in Brazilië. (FOX Sports)