Michael van Gerwen
Michael van Gerwen - © Pro Shots

Van Gerwen wint Premier League Darts

19 mei 2016
Darter Michael van Gerwen heeft donderdagavond in Londen op grootse wijze de hoofdprijs in de Premier League gewonnen.

De Brabantse topdarter versloeg in de finale zesvoudig kampioen Phil Taylor uit Engeland met 11-3. 'Mighty Mike' won de prestigieuze titel eerder in 2013. Zijn tweede triomf was goed voor een winstpremie van circa 260.000 euro.

Van Gerwen begon nog wat ingetogen aan de eenzijdige finale. Na een tussenstand van 2-2 greep hij het initiatief en was hij niet meer te houden, zelfs niet voor de Britse dartslegende Taylor. "Ik weet niet meer hoe ik tegen hem moet gooien", verzuchtte The Power vol respect en ontzag.

Verloren finales
Van Gerwen was na twee verloren finales in de Premier League, tegen landgenoot Raymond van Barneveld en Gary Anderson uit Schotland, verguld met zijn nieuwe machtsgreep. "Ik was deze avond de beste", sprak hij glunderend. "Ik wilde heel graag die titel terug en nu heb ik hem weer. Ik ben ongelooflijk blij."

Van Gerwen bereikte eerder op de avond ook al met overmacht de finale. Hij was in de halve eindstrijd veel te sterk voor de Engelsman Adrian Lewis. De Brabantse nummer één van de wereld zegevierde met 10-4 over de tweevoudige wereldkampioen. Taylor verraste titelverdediger en wereldkampioen Anderson uit Schotland met 10-7.

Van Gerwen sloot vorige week in Rotterdam de reguliere competitie, na vijftien speelavonden, voor het vierde jaar op rij af op de eerste plaats. Daarmee verdiende hij al een premie van circa 32.000 euro. Na zijn nederlaag in de eerste ronde in februari tegen de Engelsman James Wade bleef Mighty Mike dit seizoen verder ongeslagen in de Premier League. (ANP)