Tom Dumoulin
Tom Dumoulin - © ANP

Dumoulin in voorselectie Tour de France

25 mei 2016
Tom Dumoulin rijdt mogelijk toch de Ronde van Frankrijk. De kopman van Giant-Alpecin, die zes dagen de roze trui droeg in de Ronde van Italië, is opgenomen in de voorselectie van de Tour.

Hoofddoel voor Dumoulin is de olympische tijdrit. De Tour wilde hij aanvankelijk overslaan in voorbereiding op Rio, maar de plannen zijn na de Giro ietwat gewijzigd.

Veertien renners maken deel uit van die voorselectie. De ploeg wordt klaargestoomd voor de Tour via een hoogtestage in de Spaanse Sierra Nevada en het Critérium du Dauphiné, Ronde van Zwitserland en Ster ZLM Toer.

Van die veertien renners zullen uiteindelijk negen daadwerkelijk aan de start staan van de Tour, die zaterdag 2 juli begint. De Duitse sprinter John Degenkolb is ook opgenomen in de voorselectie, evenals Roy Curvers, Koen de Kort, Ramon Sinkeldam, Laurens ten Dam en Albert Timmer.

"We gaan naar de Tour om een etappe te winnen. Onze 'longlist' biedt ons de mogelijkheden om dat doel te bereiken", aldus ploegcoach Adriaan Helmantel. "We beschikken over video's van acht etappes. Die beelden gaan we analyseren en gebruiken om de jongens te prepareren en de tactiek te bepalen."

De Duitsers Nikias Arndt, Simon Geschke en Johannes Fröhlinger, de Fransman Warren Barguil, de Zweed Tobias Ludvigsson, de Oostenrijker Georg Preidler en de Belg Zico Waeytens maken ook deel uit van de voorselectie van Giant. (ANP)