Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Regen legt Roland Garros lam

30 mei 2016
Kiki Bertens komt maandag niet in actie op Roland Garros.

De organisatie besloot het programma voor maandag volledig te schrappen, vanwege de aanhoudende regen in Parijs. Bertens zou als laatste in actie komen op Court Suzanne-Lenglen, de tweede baan van Roland Garros.

Het programma zou eigenlijk om 11.00 uur beginnen, maar werd door de organisatie een paar keer uitgesteld. Rond 13.45 uur werd besloten om alle partijen van maandag te schrappen. De meteorologen voorspellen dat het nog de hele dag blijft regenen in de Franse hoofdstad.

Het Grand Slam-toernooi had tijdens de eerste week al een paar keer te maken met regenonderbrekingen, maar iedere dag kon nog wel getennist worden.

Dubbelspel
Bertens krijgt nu een dag extra de tijd om te herstellen van alle inspanningen van de afgelopen weken. De Wateringse schreef in de week voor Roland Garros het WTA-toernooi van Neurenberg op haar naam, zowel in het enkel- als dubbelspel. Die lijn trekt ze door in Parijs.

Bertens bereikte dankzij drie knappe overwinningen, op onder anderen de Duitse toptennisster Angelique Kerber, de vierde ronde.

Daarin moet ze het opnemen tegen de Amerikaanse Madison Keys. In het dubbelspel bereikte de pupil van coach Raemon Sluiter met haar Zweedse partner Johanna Larsson zondag de kwartfinales, door de zusjes Serena en Venus Williams te verslaan. (FOX Sports/ANP)