Ali
Ali - © FOXSports.NL

De wereld rouwt om Ali: God is gekomen voor zijn kampioen

4 juni 2016
De sportwereld werd zaterdag opgeschrikt door het overlijden van bokslegende Muhammad Ali. Diverse (oud-)boksers en andere sporters reageren op het tragische nieuws. FOX Sport zet een aantal reacties op een rijtje.

Mike Tyson, drievoudig wereldkampioen: "God is gekomen voor zijn kampioen."

George Foreman, tweevoudig wereldkampioen, voormalig rivaal van Ali: "Ali, Frazier en Foreman. We waren één man. Een onderdeel van mij is er niet meer. "Het grootste deel" Muhammad Ali."

Floyd Mayweather junior, twaalf keer wereldkampioen: "Er zal nooit meer een nieuwe Muhammad Ali komen. De wereldwijde zwarte gemeenschap, alle zwarten over de hele wereld, hadden hem nodig. Hij was onze stem. Door zijn stem sta ik waar ik vandaag ben."

Tweevoudig Tour-winnaar Chris Froome: "Ik haatte elke trainingsminuut, maar ik zei: 'Niet stoppen, nu lijden en leef de rest van je leven als een kampioen.'" Rust zacht Muhammad Ali."

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump: "Muhammad Ali is overleden op 74-jarige leeftijd. Een echte, grote kampioen en een geweldige vent. Hij zal door iedereen worden gemist."

Formule 1-kampioen Lewis Hamilton: "Ik vind het vreselijk. R.I.P. kampioen. God sta zijn familie bij om door deze ongelooflijk moeilijke tijd te komen."

Tennislegende Boris Becker: "Zweef als een vlinder, steek als een bij. Een gigant tussen de mensen."

Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité: "Muhammad Ali stal de harten van de mensen over de hele wereld. Niet alleen vanwege zijn boksprestaties. Hij heeft zich ingezet voor vrede en tolerantie. Ik zal hem herinneren als een trotse maar bescheiden man, die mij erg geïnspireerd heeft."

Barack Obama: "Muhammad Ali was niet alleen een geweldige vechter in de ring. Hij vocht voor rechtvaardigheid, hij heeft gevochten voor ons", zo verwees de Amerikaanse president naar de burgerrechten. "Ali was de grootste. Punt."