Muguruza met haar eerste Grand Slam-prijs
Muguruza met haar eerste Grand Slam-prijs - © FOXSports.NL

Muguruza pakt eerste Grand Slam-titel op Roland Garros

4 juni 2016
Garbiñe Muguruza heeft haar eerste Grand Slam-zege geboekt. De Spaanse was in de finale van Roland Garros de favoriete Serena Williams de baas: 7-5, 6-4.

Muguruza had vijf matchpoints nodig om de Amerikaanse titelverdedigster op de knieën te krijgen. Nadat zij op de service van Williams vier wedstrijdpunten om zeep had geholpen, was het een game later wel raak.

Een break in de elfde game van het duel leidde de winst van de eerste set in voor Muguruza, die daarin met 7-5 zegevierde. De tweede set startte rommelig: Muguruza leverde eenmaal haar service in, Williams gebeurde dat twee keer. Muguruza kreeg daardoor een voorsprong in handen die zij tot het eind van de set vasthield.

Voor Muguruza, die voor deze editie nooit verder kwam dan de beste acht in Parijs, was het pas haar tweede Grand Slam-finale van haar loopbaan. Vorig jaar verloor zij de eindstrijd op Wimbledon.

Daarin was uitgerekend Williams de betere. De nummer een van de wereld, vrijdag nog te sterk voor Kiki Bertens, blijft vooralsnog op 21 Grand Slam-titels staan. (FOX Sports)