Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens op RICOH Open tegen Lucic-Baroni

4 juni 2016
Kiki Bertens speelt in de eerste ronde van de RICOH Open tegen Mirjana Lucic-Baroni.

Bertens kwam gekwetst uit de verloren halve finale op Roland Garros tegen Serena Williams. De Wateringse kampte al een paar dagen met een kuitblessure.

Na afloop van de uitschakeling in Parijs zei haar coach Raemon Sluiter dat Bertens' deelname aan de RICOH Open 'een race tegen de klok' zou worden. Vorig jaar bereikte Bertens de halve finales in Rosmalen.

Ze verloor toen op het grastoernooi uiteindelijk van Camila Giorgi, de uiteindelijke winnares. Bertens klopte de Italiaanse dit jaar op Roland Garros in de tweede ronde.

Andere Nederlanders
Bertens treft met Lucic-Baroni de nummer 52 van de wereld. De 34-jarige Kroatische speelde één keer eerder tegen de Nederlandse. Bertens won vorig jaar op de US Open van haar: 3-6, 6-4 en 6-2.

Richel Hogenkamp neemt het in Rosmalen op tegen een speelster uit het kwalificatietoernooi. Indy de Vroome, met een wildcard tot het hoofdtoernooi toegelaten, speelt tegen de als zesde geplaatste Coco Vandeweghe.

In het mannentoernooi speelt Robin Haase tegen de als zevende geplaatste Gilles Muller uit Luxemburg. Igor Sijsling treft de Spanjaard Inigo Cervantes. Sijsling kreeg een wildcard van de organisatie. (FOX Sports)

FOX Sports doet van 6 tot 12 juni uitgebreid live verslag van de RICOH Open in Rosmalen