Novak Djokovic
Novak Djokovic - © Pro Shots

Djokovic jaagt op ontbrekende Grand Slam-titel in Parijs

5 juni 2016
Liefst elf Grand Slam-titels schreef Novak Djokovic al op zijn naam. Maar op Roland Garros won hij nog nooit. Zondagmiddag kan de Serviër daar verandering in brengen.

Het toernooi in Parijs is de enige Grand Slam die nog op de erelijst van Djokovic ontbreekt. De aanvoerder van de wereldranglijst stond in de Franse hoofdstad al wel in vier finales, maar die gingen allemaal verloren.

De mannen die hem in de finales de voet dwars hebben gezet zijn er echter niet meer bij. Rafael Nadal (al vroeg in het toernooi geblesseerd afgehaakt) en Stan Wawrinka (in de halve eindstrijd uitgeschakeld) zijn er niet om het feestje van Djokovic te verpesten.

Allerminst een eitje
Toch wordt de eindstrijd allerminst een eitje voor Djokovic. Tegenover hem staat namelijk Andy Murray, de Schot die in de halve finale imponeerde door Wawrinka te verslaan.

Murray verloor weliswaar vier van de zes onderlinge Grand Slam-finales tegen Djokovic, maar deelde exact drie weken geleden een gevoelige tik uit aan zijn tegenstander van vandaag.

Toen, op het gravel van Rome, trok Murray aan het langste eind. Het was de eerste nederlaag van Djokovic tegen Murray in vijf onderlinge duels.

Bijzonder is de eindstrijd nu al. Het is de eerste keer in 32 jaar dat een Grand Slam-finale gaat tussen de bovenste twee spelers van de plaatsingslijst, die allebei het toernooi nog nooit hebben gewonnen. (FOX Sports)