Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens ondergaat extra onderzoek voor WTA Rosmalen

5 juni 2016
Kiki Bertens ondergaat op maandag extra tests om uit te vinden of ze woensdag op de RICOH Open kan uitkomen. Dit meldt haar coach Raemon Sluiter aan FOX Sports.

Eerder op zondag verklaarde de organisatie van het WTA-toernooi in Rosmalen al dat de Wateringse 'alle tijd en ruimte zou krijgen' om te herstellen van Roland Garros.

Vanwege haar kuitblessure werd Bertens een 'late start' in het vooruitzicht gesteld. Ze zou daarom pas op woensdag op de baan hoeven te verschijnen.

Sluiter gaf in een eerder stadium al aan dat deelname van zijn pupil aan Rosmalen 'een race tegen de klok' zou worden. Bertens bereikte op Roland Garros de halve finales, waarin zij verloor van Serena Williams.

Als ze op tijd hersteld is, treft Bertens de Kroatische routinier Mirjana Lucic-Baroni, momenteel 52ste van de wereld, in Rosmalen.

De RICOH Open begint maandag. In totaal doen vijf Nederlanders mee bij de mannen en de vrouwen. Indy de Vroome komt maandag als enige Nederlandse in actie. De twintigjarige kreeg een wildcard van de organisatie en neemt het op tegen de Amerikaanse oud-winnares Coco Vandeweghe. (FOX Sport/ANP)

De RICOH Open is komende week live te zien op FOX Sports