Van Gerwen en Taylor
Van Gerwen en Taylor - © Pro Shots

Van Gerwen en Van Barneveld tweede op WK voor teams

5 juni 2016
Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben op het WK voor teams in Frankfurt genoegen moeten nemen met het zilver.

Het Nederlandse koppel verloor zondag in de finale met 3-2 van de Engelse darters Phil Taylor en Adrian Lewis, die hun wereldtitel prolongeerden.

Mighty Mike en Barney waren de Engelsen twee jaar geleden wel de baas in de WK-finale, vorig jaar moesten ze in de halve finales buigen voor Schotland.

Van Gerwen begon de finale met een nederlaag tegen Taylor (3-4). Van Barneveld trok de stand gelijk door Lewis met 4-3 te verslaan, met dank aan een knappe elfdarter in de beslissende leg.

Moe
In het dubbelspel leidde de uitblinkende Hagenaar het Nederlandse team vervolgens weer naar een overwinning (4-2), waardoor Oranje nog één zege was verwijderd van de wereldtitel. De twee resterende enkelpartijen gingen echter allebei naar Engeland.

De moegestreden Van Barneveld moest in de vierde partij buigen voor Taylor (4-1), waardoor de beslissing viel in de vijfde partij tussen Van Gerwen en Lewis.

De Brabantse nummer één van de wereld en winnaar van de prestigieuze Premier League was de hele avond echter al niet in goede doen en ging met 4-1 onderuit.

Aan de stok
De Engelse darters pakten voor de vierde keer de wereldtitel. Van Barneveld was in 2010 met Co Stompé al eens het beste koppel.

Direct na de beslissende partij kregen Van Gerwen en Lewis het verbaal met elkaar aan de stok op het podium. Over en weer werden wat dingen geroepen tussen de kemphanen.

Van Gerwen leek geïrriteerd door de uitdagende manier van feestvieren van Lewis en zei daar wat van. De Engelsman reageerde woedend.

"We hadden wat woorden ja, maar het heeft geen zin daar op in te gaan'', zei de zichtbaar geëmotioneerde Brabander bij RTL7. "Iedereen ziet wat hij doet. Maar het is klaar. Als je verliest, moet je naar jezelf kijken. Ik was bar en boos slecht. Raymond stond goed te gooien, maar ik liet het afweten'', erkende Van Gerwen. (FOX Sports/ANP)