Nesta Carter (rechts)
Nesta Carter (rechts) - © ANP

'Ook B-staal van teamgenoot Usain Bolt positief getest'

9 juni 2016
Ook de B-staal van de Jamaicaanse sprinter Nesta Carter is positief. Dat hebben twee bronnen die dicht op de zaak zitten tegen persbureau Reuters gezegd.

Carter won bij de Olympische Spelen van 2008 in Peking goud op de 4x100 meter, samen met onder anderen Usain Bolt. Bolt lijkt daardoor een van zijn zes olympische titels kwijt te raken. Carter en zijn manager wilden niet op het nieuws reageren.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft bloed- en urinemonsters die bij de sporters zijn afgenomen tijdens de Spelen van 2008 en Londen 2012 opnieuw laten testen, met de nieuwste technieken. De 454 monsters uit Peking die weer zijn onderzocht, leverden 32 verdachte resultaten op. Uit de 265 onderzochte monsters van Londen kwamen 23 positieve tests naar voren.

Carter zou zijn betrapt op het verboden stimulerende middel methylhexanamine. Met Carter als slotloper pakte Jamaica in 2008 de olympische titel in een wereldrecord van 37,10, dat vier jaar later werd aangescherpt tot 36,84. Trinidad en Tobago werd tweede, de Japanse sprinters kwamen als derde over de streep. Bij diskwalificatie van Jamaica zullen alle landen een plekje opschuiven. (ANP)