Dafne Schippers
Dafne Schippers - © Pro Shots

Schippers zet snelste tijd van het jaar neer

9 juni 2016
Dafne Schippers heeft donderdag bij de Diamond League-wedstrijd in Oslo de snelste tijd van het jaar gelopen op de 200 meter.

De Utrechtse wereldkampioene was een klasse apart in Bislett en finishte na 21,93 seconden. Tot dusverre was de Amerikaanse Tori Bowie het snelst geweest: 21,99.

Schippers hield de Jamaicaanse Elaine Thompson ruim achter zich. De nummer twee van de WK finishte in 22,64 als tweede. De Bulgaarse Ivet Lalova-Collio werd derde in 22,78.

Schippers liep haar toptijd ook nog eens onder slechte omstandigheden, hetgeen haar prestatie extra bijzonder maakt.

Peking
De Utrechtse had in baan vijf, nog voor ze de bocht uit was, de in baan zes gestarte Thompson al ingehaald. Vorig jaar bij de WK in Peking was het verschil tussen beiden slechts drie honderdsten.

Bowie had haar toptijd gelopen in Eugene, waar ze Schippers een kleine twee weken geleden aftroefde. De Utrechtse, niet erg gelukkig toen met haar tripje naar de Verenigde Staten, liep daar 22,11.

De week ervoor had ze in Hengelo bij de FBK Games 22,02 laten noteren, tot donderdag haar snelste seizoenstijd. Haar persoonlijk record, gelopen in Peking bij de WK, staat op 21,63. (FOX Sports/ANP)