David Ferrer
David Ferrer - © Pro Shots

Ferrer en Tomic stranden al in kwartfinales op Rosmalen

10 juni 2016
David Ferrer heeft verrassend genoeg zijn kwartfinale van het ATP-toernooi in Rosmalen verloren.

De Luxemburger Gilles Müller bleek te sterk voor de als eerste geplaatste Spanjaard.

Ferrer won nog wel de eerste set, waarin Müller al een taaie klant bleek. In het tweede bedrijf ging het lang gelijk op, tot de tiende game. Daarin verloor Ferrer zijn service, waardoor Müller een beslissende set afdwong.

Hierin behielden de routiniers soeverein hun servicebeurten. Pas in de tiebreak kon een verschil worden geforceerd. Ferrer kreeg twee mini-breaks op rij om zijn oren waarna Müller uitliep naar een 6-3 voorsprong. De Luxemburger liet twee wedstrijdpunten onbenut, maar benutte zijn derde kans op een halve finaleplaats.

In de halve eindstrijd neemt Müller het op tegen Ivo Karlovic. De Kroaat won eerder op de dag van Adrian Mannarino uit Frankrijk: 6-3, 6-4. 

Mahut stuurt Tomic naar huis
Na de aftocht van topseed Ferrer moest ook de als tweede geplaatste Bernard Tomic de koffers pakken. De Australiër werd uit het toernooi gewipt door titelverdediger Nicolas Mahut: 7-6, 4-6, 2-6.

De Franse nummer acht van de plaatsingslijst treft in de halve finales Sam Querrey. De Amerikaan gunde landgenoot Stefan Kozlov slechts drie games: 6-3, 6-0. (FOX Sports)