De muur van Geraardsbergen
De muur van Geraardsbergen - © ANP

Muur van Geraardsbergen terug in Vlaanderen

17 juni 2016
De Muur van Geraardsbergen keert volgend jaar terug in de Ronde van Vlaanderen.

Dat heeft de organisatie van het wielerevenement vrijdag bekendgemaakt. Het is voor het eerst sinds 2011 dat de Muur van Geraardsbergen weer in het parcours is opgenomen.

Antwerpen
Verder is Antwerpen de komende vijf jaar de startplaats. Die stad is verkozen boven Brugge, waar de voorjaarsklassieker de laatste negentien jaar begon. De finish is in Oudenaerde. "Antwerpen is een stad met een nationale en internationale uitstraling die zich in België echt profileert als fietsstad en als sportstad" vertelt koersdirecteur Wim van Herreweghe.

"Met Antwerpen als nieuw toevluchtsoord voor de mooiste koers van Vlaanderen, kwam ook Geraardsbergen opnieuw in beeld voor een passage van de Ronde. De aanloopstrook leende er zich perfect voor om de Muur van Geraardsbergen toe te voegen aan het parcours."

De renners moeten ongeveer 100 kilometer voor de finish over de Muur van Geraardsbergen heen. De laatste 75 kilometer blijven ongewijzigd in vergelijking met dit jaar. 

De Ronde van Vlaanderen, die begin april op de planning staat, werd dit jaar gewonnen door de Slowaak Peter Sagan. (ANP)