Niki Terpstra
Niki Terpstra - © Pro Shots

Terpstra mist NK door knieblessure

17 juni 2016
Wielrenner Niki Terpstra kan volgende week zijn Nederlandse titel op de weg niet verdedigen. De 32-jarige Noord-Hollander heeft te veel last van een knieblessure.

Terpstra liep de blessure op tijdens een ongelukje voorafgaand aan de proloog van de Ster ZLM Toer in Goes. Terpstra stapte vrijdag af tijdens de derde etappe van de Nederlandse rittenkoers.

Teleurstelling
Onderzoek wees uit dat de linkerknieschijf beschadigd is. Terpstra moet daardoor twee weken rust nemen, maakte zijn Belgische ploeg Etixx-QuickStep vrijdag bekend. "Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe teleurgesteld ik ben", zei Terpstra, die vorig jaar in Emmen de Nederlandse titel veroverde. De Noord-Hollander pakte de rood-witte-blauwe kampioenstrui eerder ook in 2010 en 2012.

"Het was een stom incident", zei Terpstra over het moment dat hij zijn knie stootte aan de leuning in de teambus. "Zoiets gebeurt helaas soms. Ik ben teleurgesteld en gefrustreerd, want ik had goede benen en was klaar om mijn trui te verdedigen." Op de Brouwersdam in Zeeland wordt volgende week zaterdag de opvolger van Terpstra gehuldigd.

Tour de France
Door de knieblessure van Terpstra moet de ploegleiding van Etixx-QuickStep direct een streep zetten door zijn naam voor de Tour de France. De Noord-Hollander stond op de voorlopige lijst, al had hij zelf al laten doorschemeren liever niet naar Frankrijk te gaan. Terpstra mikt vooral op het WK in het najaar in Qatar. (ANP)