De Russische en de olympische vlag
De Russische en de olympische vlag - © FOXSports.NL

Strafrechtelijk onderzoek naar Russische dopingarts

18 juni 2016
Justitie in Rusland is zaterdag een strafrechtelijk onderzoek gestart naar Grigori Rodsjenkov. De voormalig directeur van een dopinglab zou het belang van de staat hebben geschaad en zijn positie hebben misbruikt.

Het antidopingbureau WADA noemde Rodsjenkov vorig jaar november de spil van een door de staat gesteund dopingnetwerk in Rusland. Hij werd vervolgens door de Russische autoriteiten gedwongen op te stappen en verhuisde naar de Verenigde Staten, waar hij uitgebreid zijn verhaal deed.

Rodsjenkov vertelde vorige maand onder meer dat tientallen Russische sporters, onder wie vijftien medaillewinnaars, doping kregen tijdens de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji. Hij vertelde een cocktail van drie dopingmiddelen te hebben bedacht. Die mengde hij met alcohol en gaf hij aan sporters. De Russische staat was volgens hem betrokken bij de hele operatie. (ANP)

Candreva kampt met dijbeenblessure

18 juni 2016
Candreva kampt met dijbeenblessure
Antonio Candreva heeft een dijbeenblessure overgehouden aan de zege van Italië vrijdag op het EK tegen Zweden (1-0). Hij ontbrak zaterdag op...