Robert Gesink
Robert Gesink - © Pro Shots

Weinig progressie in herstel Gesink

19 juni 2016
Robert Gesink herstelt minder snel van zijn val in de Ronde van Zwitserland dan gehoopt.

De troef van LottoNL-Jumbo voor de komende Ronde van Frankrijk moest zijn training zondag al na een uur beëindigen, laat de ploeg zondag weten in een verklaring.

“Mijn herstel verloopt niet zoals gehoopt. De progressie is beperkt. Deze hersenschudding kost veel energie. In overleg met de medische staf bekijken we de situatie van dag tot dag. Ik hoop snel goed nieuws te kunnen brengen”, aldus Gesink.

Over de consequenties voor zijn deelname aan de Tour staat in de korte verklaring niets. De Ronde van Frankrijk begint zaterdag 2 juli.

Gesink sloeg precies een week geleden over de kop in de tweede etappe toen hij door een kuil in de weg reed. De renner die zich in Zwitserland wilde voorbereiden op de Tour de France belandde op zijn gezicht en kon zich van het ongeval niets herinneren. Sinds maandag is hij weer thuis in Girona.

Voor Gesink is de Ronde van Frankrijk het enig overgebleven doel van dit seizoen nadat hij buiten de selectie was gevallen voor de Olympische Spelen. In de Tour wil hij weer gaan voor een goed klassement. Vorig jaar eindigde de Varssevelder als zesde in het eindklassement. (ANP)