Tyson Fury (rechts) en Vladimir Klitsjko tijdens het eerste titelgevecht in november
Tyson Fury (rechts) en Vladimir Klitsjko tijdens het eerste titelgevecht in november - © Pro Shots

Geblesseerde Fury zegt af voor rematch tegen Klitsjko

24 juni 2016
Het boksduel om de wereldtitel in het zwaargewicht tussen kampioen Tyson Fury en uitdager Vladimir Klitsjko gaat op 9 juli in Manchester niet door.

De titelverdediger uit Groot-Brittannië meldde zich vrijdag af voor het gevecht wegens een enkelblessure. Een nieuwe datum voor de hernieuwde tweekamp tussen beide profs om de kampioensgordels van de WBA en WBO is nog niet vastgesteld.

“Het spijt me voor al mijn fans, maar blessures komen nu eenmaal voor. De partij is uitgesteld, maar zal zo snel mogelijk weer op de agenda komen”, liet Fury weten.

Fury onttroonde Klitsjko vorig jaar als wereldkampioen bij de zwaargewichten. De Britse uitdager versloeg 'Dr. Steelhammer' eind november in Düsseldorf op punten. Voor de veertigjarige profbokser uit Oekraïne was het zijn eerste nederlaag in elf jaar.

Klitsjko wond zich donderdag nog vreselijk op over recente uitspraken van de 27-jarige Fury over vrouwen, homo's en Joden. “Hij klonk toen net als Hitler. Die man is een imbeciel en moet eigenlijk worden geschorst.'' (ANP)