Roy Korving
Roy Korving - © Pro Shots

Korving niet naar Rio na nederlaag op OKT boksen

24 juni 2016
Amateurbokser Roy Korving heeft het vrijdag in de halve finales van het olympisch kwalificatietoernooi in Bakoe niet gered.

De 21-jarige zwaargewicht uit Waddinxveen moest zijn meerdere erkennen in de als tweede geplaatste Ecuadoraan Julio Cesar Castillo Torres.

Korving had moeite om zijn krachtige en offensieve tegenstander van het lijf te houden. In de derde ronde ging hij zelfs even neer en kreeg hij acht tellen rust. Over de overwinning voor Torres kon geen misverstand bestaan: 3-0 (30-27, 30-27, 30-27).

Door zijn duidelijke nederlaag kan Korving deelname aan Rio 2016 vergeten. Afgelopen maandag slaagde Max van der Pas (-75 kg) in Azerbeidzjan evenmin in zijn olympische missie.

Enrico Lacruz (-60 kg) haalde vrijdag de finale van het OKT dankzij een overtuigende zege op Lai Chu-en uit Taiwan (3-0).

De Nederlandse kampioen heeft in Bakoe al ruimschoots aan de internationale kwalificatie-eisen voor Rio 2016 voldaan, maar haalde de olympische norm van sportkoepel NOC*NSF nog niet. Daardoor is hij voor de Zomerspelen in Brazilië nog een bespreekgeval. (ANP)