Naomi Kromowidjojo
Naomi Kromowidjojo - © Pro Shots

Kromowidjojo pakt beste seizoenstijd op 100 meter vrij

25 juni 2016
Ranomi Kromowidjojo heeft bij het internationale zwemgala Sette Colli in Rome aangetoond dat haar vorm groeiende is.

De olympisch kampioene schreef zaterdag de 100 meter vrije slag op haar naam. Kromowidjojo zegevierde in de finale in 53,14 seconden, haar beste tijd van dit seizoen. De Groningse, die vrijdag ook al de 50 meter vrij won, troefde de Italiaanse Federica Pellegrini net af (53,18).

Op de wereldranglijst van dit jaar staat Kromowidjojo wel nog steeds in de schaduw van de Australische zusjes Cate en Bronte Campbell, die aanzienlijk snellere tijden hebben geklokt. Ook de Zweedse Sarah Sjöström en Emma McKeon uit Australië doken al ruim onder de 53 seconden.

​Dekker
Inge Dekker, die in Rome haar rentree maakt na een zware operatie begin dit jaar, miste op de 100 meter de eindstrijd. Dekker kwam wel uit in de B-finale, waarin ze als zevende aantikte (55,79). Op de 100 vlinder greep de dertigjarige zwemster naast een medaille. Dekker tikte als vierde aan in 59,26, bijna een seconde na winnares Ilaria Bianchi uit Italië.

Sebastiaan Verschuren eindigde op de 200 vrij als zevende in 1.49,58, ruim drie seconden langzamer dan de tijd waarmee hij eerder dit jaar in Londen de Europese titel bemachtigde. De zege in Rome ging naar de Italiaanse zwemmer Gabriele Detti (1.46,78). (ANP)